TV: Här invigs SYABs nya utbildningshus: "Bingo i form av samverkan"

"Det betyder oerhört mycket att vi har kunnat få expandera på det här viset"

delningar

På onsdagsförmiddagen invigdes SYAB två nya utbildningshus vid Kalmar/Öland Airport. Det innebär att Syab just nu innehar fem utbildningshus längs Hangarvägen och ytterligare ett vid halkbanan.

– Man kan väl säga såhär att jag tror att anledningen till att vi får det här förtroendet är för att vi fyller ett behov som finns. Det är så pass många som behöver komma ut i både buss- och lastbilssektorn – och där kommer vi in, säger Johan Ekblad, vd på SYAB.

För att kunna fylla det behovet behöver SYAB lokaler och ytor att köra på – men den viktigaste ingrediensen är personalen menar Ekblad.

– Som i alla sammanhang och på alla företag så är det dem personerna som jobbar på företaget som är de viktigaste. De som tycker om elever och brinner för sitt uppdrag, vill utbilda människor och som vill göra det med glädje – det har vi lyckats med att anställa.

Hur mycket betyder det här för er?

– Naturligtvis är det jätteroligt, det är alltid så att man sätter upp en plan och man räknar på det och man försöker göra mer och mer kvalificerade gissningar baserade på erfarenhet och kunskap, men man vet aldrig förstås förrän man har facit i hand. Men det betyder oerhört mycket att vi har kunnat få expandera på det här viset. Det är skönt för oss själva, vi får ett stöd och vi känner att vi nu också, förhoppningsvis, kan leverera ännu mer personal ut till alla bussföretag, åkerier och så vidare.

För tio år sedan var det fyra stycken anställda – och nu börjar det närma sig 40, SYAB har expanderat snabbare än vad man trott.

– Hade någon sagt det för tio år sedan hade jag nog sagt att det kommer vi aldrig lyckas med haha.

Ni har minst sagt gjort en häftig resa, men den stannar inte här, eller?

– Nej det gör den ju inte. Det är som jag säger, att sätta upp ett mål för 2020, det kan innebär att man planar ut och är nöjd på något sätt, men jag ser inte att det är fallet utan, nu står vi över jul och vilar en stund, men sen är det nya utmaningar.

Kommunalrådets ordförande Johan Persson var på plats för att klippa bandet och därmed inviga de nya invigningshusen.

– För vår region och för Kalmar så har det här varit en bingo i form av samverkan, SYAB har betytt oerhört mycket för oss och för transportsektorn som behöver mer och mer personal. Jag är väldigt glad över att stå här idag och att vi har haft möjlighet att följa denna framgångssaga som SYAB är.

Se när Johan Persson klipper bandet i TV-klippet nedan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Folkhögskolan för nya möjligheter

Högalids Folkhögskola är för många elever ett startskott till högre utbildning och nya yrkesmöjligheter.