Laddar

TV: Här radar vildsvinskultingarna upp sig framför bilen

Återigen har en vildsvinsfamilj fångats på film.

delningar

Under torsdagen vid klockan 19.30 när Thina Karlsson var ute och åkte med sin bil så stötte hon på en liten familj med vildsvinskultingar på Jegerhjelms väg i norra Kalmar.

Sju små kultingar radade upp sig framför hennes bil och verkade inte särskilt rädda för det stora fordonet.

– Idag såg vi att de hade rotat runt utanför vårt allergibageri och försökt äta en orange snöpinne. Det är första gången någon av oss har sett dem, säger Thinas syster Helena Jansson.

Det verkar inte heller som att kultingarna har någon mamma i närheten.

– Det gör ju lite ont i hjärtat. Vi har pratat med en jägare som sa att de överlever nog men att de troligtvis kommer bli lite ohyfsade eftersom ingen lär dom vett och etikett, säger Helena.

24Kalmar har tidigare skrivit om en vildsvinsflock i Rinkabyholm som saknar föräldrar. Om det är samma kultingar som har vandrat upp till norra Kalmar är oklart.

Det här är inte heller första gången som vildsvin i Kalmar fångas på film. I helgen fångade Rinkabyholmsbon Pelle Burvall en vildsvinsfamilj på film två gånger under samma dygn. Förra helgen var det Daniel Soldatic som var snabbt uppe med mobilen och kunde filma vildsvin som sprang över vägen i just Lindsdal.

Relaterade artiklar