TV: Här tas de första spadtagen till förskolan på Karlssons äng

Nu har byggnationen påbörjats. "En viktig del att kunna erbjuda".

delningar

I början på nästa år är planen att den nya förskolan på Karlssons Äng, Förskolan Kapten Karlsson, ska vara klar. Nybyggnadsytan är på cirka 1300 kvadratmeter och den behandlade tomtarean beräknas ligga på cirka 9 500 kvadratmeter.

– Vi kommer att klara tidsplanen, vi har ett bra samarbete med Kalmar kommun. Vi har projekterat klart och vi har börjat gjuta pelarfundament, vi ligger bra med tidsmässigt, säger projektledare Henrik Reinholdsson från Mörebyggarna.

Förskolan kommer att ha sex avdelningar och rymma sammanlagt mellan 90-100 barn. Förskolan kommer att byggas i två plan för att spara plats och det kommer dessutom att byggas ytterligare en byggnad där ett storkök kommer att installeras.

Lasse Johansson (S), utbildningsnämndens ordförande, är väldigt nöjd med att kunna erbjuda en förskola direkt till de som flyttar in på Karlssons äng.

– Det brukar alltid vara lite överklagande och ta tid vilket gör att man lätt hamnar efter. Och när folk flyttar in vill de ha en färdig förskola och så kommer det att bli här. Jag tycker att det är en viktig del att kunna erbjuda, så det känns bra, säger han.

Eftersom stadsdelen inte kommer att vara klar förrän om några år kommer förskolan Kapten Karlsson att täcka upp behovet upp mot gamla Vimpeltorpet och förskolan i Snurrom som är fullbelagd.

Läs mer om Karlssons äng:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar