TV: Här tas det första spadtaget till Linnéstaden: "Äntligen"

Först ut blir ett äldreboende – sedan räknar P&E Fastighetspartner med att 700-800 bostäder ska byggas.

delningar

Efter 13 års arbete med detaljplan, sanering och rivning kunde det första spadtaget för Linnéstaden, som är belägen vid gamla RIFA-området, äntligen tas. Området köptes för 13 år sedan av P&E Fastighetspartner och vägen till dagens första spadtag har varit lång – därför var det extra efterlängtat, menar vd Johan Nielsen.

– Det är fantastiskt kul att vi äntligen är igång. Det har varit en segdragen process, säger han.

Att det har tagit så pass lång tid har sina naturliga förklaringar, menar Nielsen.

– Det är komplext, det här drogs igång 2007-2008, sen har det varit mycket olika människor inne, både från vår sida och kommunens sida. Sen det som vi har bakom oss, säger Nielsen och pekar på Arla och syftar på ammoniaken och salpetersyran som finns i industrin.

– Vi har hjälpt till att bygga om kylsystemet. Från att ha haft två ton ammoniak till 200 kilo. Vi har gått in med mycket pengar för att bygga om hela kylsystemen.

Det första utav fyra kvarter, kommer att innehålla ett äldreboende där Vardaga kommer att husera. Byggnaden kommer att vara 4 200 kvadratmeter stor och rymma 60 vårdplatser. På plats från Vardaga var Gertrud Öjetoft, regionchef.

– Det här är faktiskt vårt första äldreboende i Småland. Det är ett expansivt område där det händer mycket och vi vill bygga våra verksamheter, mitt bland andra verksamheter, där människor bor. Vi vill finnas nära samhället, säger hon.

Hela Linnéstaden beräknas rymma 700-800 bostäder och enligt Johan Nielsen är tanken att man ska ha en konstant produktion i sju till åtta år framåt.

På plats för att ta det första spadtaget var Gertrud Öjetoft från Vardaga, Kenneth Hinesgård från Rikshem, Per-Olof Persson från P&E Fastighetspartner samt Fredrik Karlsson från PEAB.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar