TV: Hästklubbens dröm går i uppfyllelse

Sista pusselbiten är lagd – äntligen kan ett nytt ridhus byggas.

delningar

Sedan slutet på 1980-talet har Åkerbo hästklubb bedrivit ett projekt om att bygga ett ridhus på norra Öland. Nu blir detta verklighet. Med hjälp av ekonomiska bidrag från Allmänna arvsfonden, Ölandsstiftelsen och Borgholms kommun kan nu ett ridhus byggas upp.

– Vi är jättetacksamma för bidragen. Det här är verkligen en sista pusselbit. Vi är så glada att kunna erbjuda ridning till barn och ungdomar som inte har egen häst, säger Karolina Sörman, projektledare för gruppen som drivit frågan om ett ridhus de senaste två åren.

Karolina Sörman och Tilda Stålgren.

Åkerbo hästklubb har drygt ett 40-tal medlemmar och 12-åriga Tilda Stålgren är en av dem som välkomnar ridhuset med öppna armar. I Vedbylund, Löttorp finns en utomhusbana för ridning där Tilda och andra medlemmar från Åkerbo hästklubb brukar rida. Men under vintern har det varit svårt.

– Det går inte att rida om det är snö. Då får vi åka till Algutsrum och rida i deras ridhus. Att det nu ska bli ett ridhus här känns jättebra. Man behöver inte tänka på vädret eller att åka bil så långt, säger Tilda Stålgren.

Ridhuset planeras att stå färdigt innan vintern och platsen blir i centrala Löttorp i anslutning till allaktivitetsparken, simhallen och idrottsplatsen.

Erik Linder, ledamot i Ölandsstiftelsen, och Ilko Corkovic, (S), kommunalråd i Borgholms kommun är nöjda med att kunna satsa pengar på barn och ungdomar och deras ridsport på norra Öland.

Ölandsstiftelsens bidrag till Åkerbo hästklubb gör det även möjligt för klubben att arrangera kostnadsfri verksamhet för barn och ungdomar med funktionsvariationer.

– Alla barn ska ha möjlighet att prova på och vi kommer även anpassa verksamheten efter de barn som är med och deltar, säger Karolina.

På bilden syns ridläraren Madeleine Hjortsparre när hon anordnade ridlekis för barn vid Kråkbackens förskola i Södvik. En aktivitet som möjliggjordes med hjälp av bidrag från Ölandsstiftelsen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar