TV: Internationella kattutställningen fyller Iffehallen

Praktexemplar från norra Europa visades upp under lördagen.

delningar

På lördagen fylldes Iffehallen av uppfödare, allmänt intresserade och 325 katter. Anledningen var Calmare kattklubbs internationella kattutställning, som i år firades lite extra på grund av klubbens 30-årsjubileum.

Anette Jonsson satt med sin helig birma och förberedde sig för att denna skulle bli inspekterad av en medlem från den internationella juryn.

– Jag gick på min första utställning år 1988 och sedan dess har jag hållit på. Jag har dock varit sjuk under en tid och därför har jag inte kunnat åka runt till olika ställen lika mycket. Nu när det dock är på hemmaplan, jag är nämligen medlem i Calmare kattklubb, bestämde jag mig för att sätta igång igen, säger hon.

Samtliga katter tävlar i olika kategorier beroende på ålder, om de är hanar eller honor och om de är kastrerade eller inte. Uppfödaren Ingegerd Johansson hade nyss fått tillbaka sin katt från domarens bord och det var tydligt att det hade gått bra.

– Jo, min norska skogskatt som var uppe nu fick ett certifikat. För att få ett certifikat måste man hålla en viss poäng och standard. Domarna dömer katten utifrån bland annat päls, svans och vikt, berättar hon.

Jenny Olsson och Andreas Gustavsson besökte evenemanget tillsammans med barnen Stella, Isak och Isabelle. De är kattägare, men de ställer inte ut själva eftersom katterna är för gamla.

– Vi är här eftersom barnen är sugna på en kattunge. Vi är vana vid rasen birma men nu funderar vi på en norsk skogskatt så vi ville komma hit för att få se hur de är och prata med en uppfödare, säger Jenny Olsson.

Den internationella kattutställningen avslutas på söndag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar