TV: Kalmarfightern går sin livs största match: "En dröm"

Efter flera års hårt slit gör Daniel Bergström sin professionella MMA-debut i sommar.

delningar

Vi parkerar bilen 50 meter från Linnéuniversitetet och börjar gå mot Fabriksgatan 29 där APEX Kalmar håller hus. Det är strålande sol och vi är någon minut försenad. När vi fick reda på att Daniel Bergström från APEX i Kalmar skulle göra sin proffsdebut i MMA till sommaren lovade han att möta upp oss utanför lokalen – för det var inte alltid så lätt att hitta dörren.

Mycket riktigt står han och väntar utanför i solskenet. Vi hälsar och han tar med oss ned till hans andra hem, träningslokalen. Här spenderar han oräkneligt många timmar i veckan för att nå sin dröm – att bli stor inom MMA-sporten.

– Jag tränar nog åtta, tio pass i veckan, säger han och ler och välkomnar oss ned i träningslokalen.

Till vardags jobbar han i Nybro, har två barn och fru. Det mesta av hans sociala liv får han ut när han tränar, det har blivit hans andra familj.

Den ölandsbördiga fightern började träna som motionär, men sedermera har träningsdosen utökats och satsningen blivit tuffare.

Den 27 juli går han upp i ringen i Wolf Fight Promotion i Halmstad i sin första professionella MMA-fight mot Christoffer Hillsjö från GBG MMA i Göteborg.

Se och hör Bergströms ord och uppladdning inför den stora fighten i tv-klippet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar