Laddar

TV-laget siktar på vinst i klassisk Kalmarcup

Den klassiska cupen gästas av en rad före detta elitspelare, Paradise Hotel-deltagare och tv-profiler. "Vi ska vinna varje match vi ställer upp i."

delningar

Varje år reser TV-laget, som består av en mängd olika idrotts- och tv-profiler, runt i landet och spelar uppvisningsmatcher. I helgen samlas laget i Kalmar för julfest – samtidigt som Rockneby IK:s traditionella futsal-turnering Intersport-Nike Cup äger rum i Kalmar sportcenter.

– Vi tycker det är kul att spela fotboll och eftersom vi ska ha festen här i Kalmar, passade det bra att vara med i den här turneringen. Jag läste att de sökte lag och frågade om vi fick vara med, säger Billy Landsdowne, mångårig coach för TV-laget.

Den förre KFF-legendaren kommer dock inte snöra på sig skorna själv.

– Nä, då ska det vara stor kris. Jag har inte full koll med vilket lag vi kommer med, men Patrick Ekwall (tv-profil och sportjournalist), Eric Hagberg (Paradise Hotel-deltagare), Geert den Ouden (tidigare skyttekung i Djurgården), Per ”Texas” Johansson (Halmstads BK-ikon) och Niklas Karlström (tidigare allsvensk spelare från Borgholm) är med i alla fall, säger han.

Gruppsegraren och den bästa tvåan går vidare till semifinal. TV-lagets gruppmotståndare är Timmernabben, Ängö och Bergkvara.

– Skulle vi åka ut i gruppen får vi åka tidigare till relaxen, så det är inte så farligt. Men samtidigt går vi alltid in med inställningen att vi ska vinna varje match vi ställer upp i.

INTERSPORT-NIKE CUP:

Grupp A: Timmernabbens IF, Ängö BK, Bergkvara AIF, TV-laget.

Grupp B: Söderåkra AIK, Blomstermåla IK, IFK Kåremo, Flerohopps GoIF.

Grupp C: Norra Tångs BK, Mönsterås GoIF, Ljungbyholms GoIF, Rockneby IK.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.