TV: Landets bästa ryttare gör upp i Kalmar Challenger

"Halva Sverige är här nu", säger domare Albin Bolin.

delningar

Det första man ser när man åker in på tävlingsområdet är det stora antalet hästtransporter som trängs på parkeringen. Här och var står ryttarna och ser till att hästarna är i toppklass inför de tävlingar som ska hållas under dagen.

Thelma Stjernberg hade redan hunnit med att tävla i klassen 1,10 och hon gjorde sig redo för 1,15-klassen.

– Förra klassen gick bra så jag är inte särskilt nervös för nästa tävling. Jag har dessutom varit på Kalmar Challenger två eller tre gånger innan och då har jag både tävlat med ponny och storhäst. Det är en ganska stor skillnad, storhästarna kräver mer träning, säger hon.

Bredvid banan som byggts upp fanns en kiosk där det såldes snacks och grillade hamburgare. Där hängde både publik och ryttare i solskenet innan de olika starterna. En av dessa var Jörgen Hjelm.

– Jag är publik idag, min dotter Malin Hjelm är med och tävlar. Vi har varit på många hästtävlingar genom åren men det är något speciellt med Kalmar Challenger. Det är mer välorganiserat jämfört med andra ställen, tycker han.

Tommy Syrén var lite stressad minuterna innan han skulle starta. Han skulle tävla i två klasser med sina två hästar, 1,15 och 1,20.

– Detta är ett fint ställe och de har ett bra upplägg, säger han innan han rusar vidare.

Kalmar Challenger körde igång klockan 09.00 på fredagen och den nationella hopptävlingen kommer att vara igång på Kalmar Hästsportklubb till och med söndag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar