TV: Nytt bostadsområde börjar ta form

Ölandshem satsar på hyresrätter i Färjestaden. "Jag vill bygga billigt och ekologiskt".

delningar

Intill Järnvägsgatan i Färjestaden ligger området Hållbar plats. En plats där olika exploatörer ska bygga upp villor, bostäder, hyresrätter och förskolor. Ölandshem, som drivs av Henrik Håkansson, är den första exploatören som byggt upp 16 stycken nya lägenheter sedan år 2012 i Färjestaden. Vid årsskiftet flyttade hyresgästerna in på området som nu börjar ta sin form.

Det är ett projekt som har varit möjligt på grund av ett bidrag från staten. Det är tack vare det bidraget som vi har kunnat bygga hyresrätter. Tyvärr finns inte det bidraget kvar längre och måste hitta ett annat sätt att kunna bygga. Vi vill hitta ett billigt sätt att bygga så att vi kan ha rimliga hyresnivåer för hyresgästerna, säger Henrik Håkansson.

Tanken är att bygga ett likadant lägenhetshus bredvid de två lägenhetshusen som finns. Risken finns att det inte kommer vara möjligt men Henrik har planer ändå.

– Ett mål för mig är att vi ska bli en större hyresvärd och bygga fler grejer. Jag har lite idéer som jag inte riktigt kan avslöja än. Jag vill bygga billigt och ekologiskt. Det ska gå att riva huset efter ett par år och inte ge några ekologiska avtryck. Jag vill bygga i material som går att återvinna., säger Henrik.

Henrik har fler planer på att bygga mera hyresrätter.

Ölandshems hyreslägenheter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar