Laddar

TV och text: Sebbe Staxx fyllde Kalmar domkyrka

Kalmar domkyrka fylldes med ungdomar som ville lyssna på Sebastian Staksets resa från kriminell till frälst. Se hur han inledde föreläsningen i 24Play.

delningar

Sebastian Stakset, mer känd som Sebbe Staxx i hiphopgruppen Kartellen, besökte under lördagskvällen Kalmar domkyrka för att föreläsa under rubriken ”En fjärils vingslag – en djupdykning om roten till utanförskap, beroende, kriminalitet och vägen tillbaka till ljuset.”

– Han har ett angeläget budskap, och ett vittnesmål som är riktigt starkt. Håll i er för det här blir häftigt. Sebastian, hjärtligt välkommen hit och Gud välsigne dig, säger universitetsprästen Magnus Johansson.

– Jag heter Sebastian Stakset. Jag heter inte Sebbe Staxx. Och Jesus Kristus är min herre, så är det, säger 28-åringen när han inleder föreläsningen och berättar om att ingen människa föds ond, och att det är livssituationen som formar människan.

Och den skandalomsusade artisten som nu lämnat drogmissbruk och tung kriminalitet bakom sig lockade många ungdomar till Kalmar Domkyrka, och fyllde nästan varje bänkrad. Konfirmanderna Ester Häggfors, Josefine Hammarström och Moa Ternström var på plats och hade höga förväntningarna på Staksets föreläsning.

– Vår konfirmandgrupp fick en inbjudan om att lyssna på föreläsningen, och vi känner till att han har varit med i tv-programmet Parneviks. Hans historia verkar väldigt intressant och speciell, så det blir nog bra, säger Moa Ternström.

Även ungdomarna Anna Karlsson och Freja Renhorn hade lockats till Kalmar domkyrka under lördagskvällen.

– Vi såg det via Facebook, och vet att han är med i Kartellen som vi båda tycker är jättebra. Han ska väl berätta om vägen till sin tro, om hans förflutna och livet rent allmänt. Det ska bli intressant att lyssna på, säger Freja Renhorn.

 

Josefine Hammarström, Ester Häggfors och Moa Ternström.

 

Freja Renhorn och Anna Karlsson.