Laddar

TV: Polisen följer upp virala succén: ”Syftet är att väcka föräldrarna.”

Första videon fick stor spridning och nu kommer ytterligare en från områdespoliserna i Kalmar.

delningar

I måndags lade områdespoliserna i Kalmar kommun, Mattias och Emma, upp en film om vad en grinder är och vad den används till. Sedan dess har videon spridit sig på sociala medier och setts över 69 000 gånger.

– Vi har känt oss otillräckliga så länge. Det är många skolor som vill att vi kommer på föräldramöten men i den bästa av världar når vi i så fall bara 30 föräldrar åt gången och det tar två timmar av vår tid. På det här sätta kan vi informera så många fler.

Videon har delats flitigt men även rört upp mycket känslor i kommentarsfältet.

– Det är många drogliberala som kommenterar men vi vill inte ha en diskussion om cannabis. I Sverige är det olagligt att använda cannabis och vi lägger fram fakta som vi hoppas når fram till vuxna och föräldrar. Vi vet att informationen är efterfrågad och de flesta kommentarerna är ändå väldigt positiva, säger Mattias.

Mattias och Emma kommer fortsätta lägga ut informationsvideor om narkotika på Facebook. Under onsdagen la de ut en film om rullpapper.

– Sakerna vi informerar om kan kännas banala för oss men är inte det för alla. Syftet med det här är att väcka föräldrarna och förklara att så här kan det gå till, sakerna som ligger på barnens skrivbord kan ha med narkotika att göra, förklarar Emma.

Se polisens video om rullpapper i spelaren ovan.

I helgen kan ni läsa en längre intervju med Mattias och Emma på 24Kalmar.se om hur det är att vara områdespoliser och varför man valt att bli mer aktiva på sociala medier.

Relaterade artiklar