TV: Premiär för summercamp: "Skönt strandhäng"

En sommarsatsning för barn och ungdomar.

delningar

I sommar arrangeras en summercamp vid Granudden för barn i åldrarna 6–18 år. Summercampen arrangeras av fritidsgårdarna i Mörbylånga kommun tillsammans med Färjestadens GoIF.

– Det här är vår sommarsatsning i år tillsammans med FGOIF. Vi hoppas att vi kan nå lite ungdomar och locka hit dem. Annars brukar det vara väldigt populärt för barnen att hänga i hamnen. Alla är välkomna hit även badgäster. De ska ha någonstans att komma till under sommaren, säger Anki Lagercrantz, fritidsgårdschef i Mörbylånga kommun.

Tanken med summercampen är att det ska bli ett skönt strandhäng för barn och ungdomar. Det ska gå att låna strandleksaker, att testa på paddleboard samt att spela volleyboll eller fotboll på strandplanen.

– Det är första året vi gör det här så det är lite svårt att veta om de kommer komma eller inte. Men det hoppas vi på, säger Anki.

På tisdagar och fredagar kommer summercampen vara öppen till 21 på kvällen. Då finns det planer på att styra upp flera kvällsaktiviteter. Bland annat fotboll, volleyboll, grillkvällar samt någon trubadurkväll.

En liten lounge där barnen kan hänga vid på Granudden i sommar.

Granuddens glass och café kommer även vara öppen under sommaren och alla intäkterna går till Färjestadens GoIF. I anslutning till kiosken finns en liten lounge där barnen kan måla, pärla och spela sällskapsspel.

– Blir det lite ruggigt väder ska vi anordna lite tv-spel. Blir det jättedåligt väder är planen att vi håller till i Ladan. Men det ska mycket till för det. Vi hoppas verkligen att detta slår väl ut, säger Annika Ramnebrink, fritidsledare i Mörbylånga kommun.

Hala och Ida, 11 år, från Färjestaden.

11-åringarna Ida och Hala från Färjestaden ser extra mycket fram emot summercampen och att testa på lite paddleboard.

– Det är kul att komma hit och hänga lite, säger Ida.

– Det är roligt att det finns en kiosk och ett ställe att vila på, säger Hala.

Varje dag under summercampen kommer det finnas personal från fritidsgårdarna samt spelare och ledare från Färjestadens GoIF. Dock under vecka 28-30 har fritidsgårdens personal semester och då är det endast Färjestadens GoIF som är på plats.

FAKTA

Summercamp Granudden vecka 25 – vecka 33

Måndagar 10-16

Tisdagar 10-21

Onsdagar 10-16

Torsdagar 10-16

Fredagar 10-21

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar