TV: Sagovärldens portar öppnas – premiär för Barnens slott

Borggården ger plats åt unga riddare, gycklare och prinsessor.

delningar

Redan innan vindbryggan som leder in till slottet har passerats är det möjligt att uppfatta tjut av glädje, och kanske även lite spänning. På måndagen öppnade Barnens slott för elfte året i rad, vilket lockade såväl Kalmarbor som turister.

Lotta Nylander och hennes pappa David Nylander hade deltagit i den hemliga utmaningen. De var på väg över borggården för att lämna in pappret som var fullt med stämplar, vilka är beviset över avklarade utmaningar.

– Vi har varit på Barnens slott massvis med gånger, barnen längtar hit varje år. Även jag tycker att det är bra eftersom det finns så mycket att göra. Vi ska definitivt hit nästa år också, då är Lotta nämligen tillräckligt gammal för att bli dubbad till riddare. Det ser vi fram emot, säger David Nylander.

Oliwia Stankiewic och Mateusz Jlawk hade, tillsammans med ett par andra resekamrater, tagit sig ända från Polen.

– Vi har testat på lite olika aktiviteter, men vi är mest här för lite sightseeing, förklarar Mateusz Jlawk.

Kompisen Oliwia Stankiewic tycker att en satsning som Barnens slott är väldigt intressant, hon har inte sett något liknande i Polen.

Barnens slott har öppet till och med 11 augusti mellan kl. 10-18. På tisdagar och torsdagar har man även kvällsöppet och stänger istället klockan 20.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar