Laddar

TV: Se Mickes kaxiga aprilskämt i direktsändning

I Nyhetsmorgon på TV4 levererade Michael Olsson den omtalade Zlatan-blåsningen. "Vi ändrade i sista stund", berättar Olsson.

delningar

Förvånade tv-tittare kunde på söndagen höra hur självaste Zlatan Ibrahimovic intervjuades i Nyhetsmorgon TV4. I intervjun avslöjade Zlatan att han var sugen på att återvända till det svenska landslaget inför fotbolls-VM i Ryssland. Ibrahimovic berättade även att han där skulle spela med ”Z” på tröjan i stället för ett nummer.

Imitatören bakom det lyckade första april-skämtet är Kalmarbon Michael Olsson. Sedan 2012 har han imiterat fotbollsspelare, politiker och andra svenska kändisar.

– Jag kollade sociala medier direkt efter att jag hade varit med och det var flera personer som var osäkra på om det var på riktigt eller inte, berättar Olsson.

En trolig anledning till att klippet har blivit så omtalat är att Zlatan Ibrahimovic just nu är mer omtalad än någonsin. Stjärnans vara eller icke vara i stundade VM i kombination med hans två mål i LA Galaxy-debuten på lördagskvällen innebär att hans namn är på allas läppar.

– Vi hade en rätt bra idé till ett manus men vi ändrade i sista stund efter hans drömdebut. Det blev inte direkt mindre uppståndelse efter hans två mål i går, säger Olsson.

Vad är det svåraste när man imiterar Zlatan? – Dialekten är viktig. I hans dialekt är r:en lite susande. Dessutom måste man ha bra koll på hans sätt att snacka – tonaliteten och melodin. Och sedan är det så klart viktig att hitta kaxigheten.

Till vardags arbetar Michael Olsson som journalist på 24Sverige.

    

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.