Laddar

TV: Sebastians film från Skördefesten gör succé på nätet

Se den stämningsfulla filmen från flera av Ölands mest populära platser.

delningar

När filmaren och fotografen Sebastian Jern skulle besöka årets skördefest på Öland kunde han inte låta bli att ta med kameran. Resultatet blev en 1,5 minuter lång stämningsfull film från Eriksöre bygata, Kastlösa, Eketorps borg och Triberga glashytta.

– Jag gjorde det mest för att marknadsföra Öland. Till vardags jobbar jag med film men det här gjorde jag mest som en kul grej, säger Jern, som är från Öland men nu bor i Kalmar där han driver produktionsbolaget Upzone studios. 

I filmen har Sebastian själv pratat in en voice over-röst på engelska så att även utländska personer och turister ska förstå. Sedan han la ut klippet på sitt företags Facebook-sida har det delats flitigt och fått flera positiva reaktioner.

– Det är kul att vara kreativ bland kreativa. Att göra någonting bra som andra kan njuta av är det jag tycker är roligast, säger Jern.

Vad tycker du om skördefesten? – Jag älskar ju det. Det är underbart att se alla konstverken på nätterna och hela konceptet med öländsk kultur och fokus på skörden. Jag har varit där varje år så länge jag minns.

Sebastians film från skördefesten ligger i spelaren högst upp i denna artikel.

Relaterade artiklar