TV: Spana in Sjöräddningssällskapets nya räddningsbåt

Dubbla motorer och fullmatad med ny teknik – efterlängtat tillskott till sjöss. "Vi kommer att få större möjligheter att rädda liv".

delningar

Lagom till årets sommar fick Sjöräddningssällskapet i Kalmar en efterlängtad räddningsbåt i Victoria-klassen. Båten, som heter Kersti Hydén, är specialiserad på just sjöräddning och för sjöräddarna i Kalmar – var nytillskottet väldigt efterlängtad.

– Det blir ett stort lyft för oss och en betydligt bättre arbetsplattform. Det är dubbla motorer och den kommer att bli betydligt mer lättmanövrerad, säger Andreas Svensson som är stationsansvarig.

Båten byggdes 2012 och har sedan dess varit stationerad i Strömstad och till skillnad mot sjöräddningssällskapets andra båt, blir det betydligt enklare att manövrera i tuffare miljö och terräng.

– Vi kommer att få större möjligheter att rädda liv och det kommer att bli lättare att köra i stökigt väder helt enkelt. Dessutom är båten utrustad med brandpumpar som gör att vi kan släcka eld med havsvatten om det skulle behövas, säger Andreas.

FAKTA

Kersti Hydén

Längd: 11,9 m Bredd: 3,8 m Djup: 0,9 m Deplacement: 13 ton Byggår: 2012 Hastighet: 34 knop

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar