Laddar

TV: Ställdes öga mot öga med den omtalade vildsvinsflocken

Här fångas den ökända och totalt orädda vildsvinsflocken på film – två gånger inom loppet av ett dygn. "Lite oroväckande."

delningar

Flera gånger den senaste tiden har Rinkabyholmsbon Pelle Burvall stött på den omtalade och totalt orädda vildsvinsflocken som har gäckat invånarna i samhället.

– Första gången jag stötte på dem var när jag skulle cykla hem från jobbet. Klockan var kanske åtta på kvällen och då fick jag tvärnita för att inte köra på ett vildsvin. Det var ungefär fem på höger sida om mig och fem till vänster. Sedan hoppade jag upp på cykeln och drog därifrån, men de stod kvar, helt orädda, säger han.

Andra kontakten med vildsvinen skedde i torsdags kväll.

– Jag skulle hämta dottern i stan och vid gamla E22, vid busshållplatsen nära miljöstationen, stod fyra-fem stycken av dem ock käkade. Jag stannade och tittade på dem, men de fortsatte där med sitt, hur lugnt som helst.

Många i samhället har råkat stöta på dem och i fredags kväll upplevde Pelles dotters kompis att hon blev jagad av dem.

– Det var deras upplevelse att de blev rädda i alla fall. Men själva grejen att de rör sig så pass nära människor och mitt i samhället är lite oroväckande, säger Pelle Burvall.

I lördags kväll fångades vildsvinen på film av en annan Rinkabyholmsbo. Filmen laddades upp på Facebook och har väckt stort intresse. Efter 24Kalmars samtal med Pelle Burvall råkade han på vildsvinen igen, och den här gången drog även han upp kameran.

– De var så stilla, så jag kastade en snöboll mot dem. Inte för att skada dem, utan bara för att man skulle se dem när det var så mörkt, säger han.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.