TV: Ung maskinmekaniker prisades: "Jätteroligt"

Utsedd till bäst i Sverige.

delningar

Snart 19-åriga Axel Wiström från Ottenby har blivit utsedd till Sveriges bästa unga maskinmekaniker genom att ha vunnit Transportföretagens slutprov i maskinteknik.

– Det är inget jag hade förväntat mig. Men det känns jätteroligt och ett kvitto på att jag har lyckats, säger Axel Wiström.

Axel går tredje året på fordons- och transportprogrammet på Lars Kaggskolan med inriktning mot lastbil och maskin. Under sina tre år på Lars Kagg har han praktiserat på Svenssons motor i Läckeby och efter studenten får han en fast anställning där.

– Att det blev just lantbruksmaskiner är för att jag är uppvuxen med det och därefter har intresset vuxit fram, säger Axel.

1192 elever från 118 gymnasieskolor utförde Transportföretagens slutprov och Lars Kagg-skolans elever som utförde provet hamnade allihopa under topp 30.

–Det här är jätteroligt. En måttstock över var vi befinner oss i branschen och ett bevis på att vi har bra elever, säger Magnus Svensson, programansvarig och lärare på fordonsprogrammet Lars Kagg.

Magnus Svensson.

Märit Truuts, rektor fordonsprogrammet Lars Kagg, Axel Wiström och hans klasskompisar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar