Laddar

TV: Unga drillare laddar inför årets stora show

Nästa söndag ska drillarna från Kalmar Kulturskola rädda världen från scenen på Kalmar Teater.

delningar

På söndag den 13 maj bjuder Kalmar Kulturskolas drillare in till årets stora drillföreställning ”Iskallt uppdrag”. Föreställningen spelas på Kalmar Teater av ett 70-tal drillelever från Kulturskolan. Just nu pågår repetitionerna för fullt för att få allting att stämma inför den stora dagen.

– Vi ligger någorlunda i fas, det är inga jättekatastrofer utan bara några småsaker som behöver fixas, säger Sara Wahlberg, drillinstruktör.

 

Manus till showen är skrivet av dem själva tillsammans med kollegor på kulturskolan som också har hjälp till med att spela in röster och musik. Handlingen går ut på att en klimatprofessor inser att det kommer att ske en stor naturkatastrof inom en snar framtid.

– Det måste vi ju naturligtvis göra någonting åt så forskaren skickar ut sina kolleger i världen på uppdrag. Det är lite osannolikt men det funkar i en sån här föreställning.

 

Några av de som kommer att uppträda är så unga som sex år gamla. De får sedan dela scen med de äldre drillarna där de äldsta är strax över 20 år gamla.

– Alla har så kul tillsammans. Det är kul att få se alla nivåer och roligt för de stora att få se de små och för de små att få skapa sig förebilder hos de stora, säger Louise Fransson, drillinstruktör.

– Det kommer bli jättekul och det är spännande för alla att få uppträda på ett lite häftigare ställe som Kalmar Teater, avslutar Sara.

Kolla in klippet i spelaren ovan för ett litet smakprov från föreställningen.