Laddar

Två backar lämnar Kalmar FF

Det ser ut att bli stora förändringar i KFF:s försvarslinje kommande säsong. Två backar lämnar samtidigt som den nigerianske ytterbacken kommer tillbaka för nytt provspel.

delningar

Det är tidningen Barometern som rapporterar att chilenaren Marko Biskupovic ser ut att lämna Kalmar FF. 28-åringen kom till KFF inför säsongen 2016 och startade 28 matcher det första spelåret. I år gjorde han 18 framträdanden i den rödvita tröjan.

Biskupovic har fått ett erbjudande om förlängt kontrakt, men trots det ser det ut som att han kommer försvinna.

– Han är hemma, är nybliven pappa och det är mycket som talar för att han fortsätter sin karriär på hemmaplan, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam till tidningen.

Även ytterbacken Anton Maikkula är förlorad för Kalmar FF. Enligt uppgifter till Barometern ska han vara klar för superettanlaget IFK Värnamo.

23-årige nigerianen Chima Akas har redan varit och visat upp sig i Kalmar. Nu är det klart att det blir en ny vända. När Kalmar FF startar upp försäsongen den 4 januari kommer vänsterbacken att finnas på plats.

– Chima är tillräckligt intressant för att vi vill se honom under mer organiserade träningsformer än när han var här i november. Vi letar efter en vänsterspelare och vi har en bra dialog, säger Andersson Borstam till tidningen.

Relaterade artiklar