Laddar

TV+TEXT: Därför vandrade zombies på Kalmars gator

På torsdagen hasade ett 40-tal "levande döda" runt på Kvarnholmen.

delningar

Kalmarborna kan vara lugna – än så länge är det ingen zombieapokalyps som nått Sverige och östkusten. De halvdöda människorna som sågs vandrandes i ett tåg under torsdagen var högst levande elever från Plusgymnasiet i Kalmar.

– Vi gör detta för att uppmärksamma vårt event Plusawards som är i april nästa år. Plusawards är treornas slutprojekt och i år kommer vi att ha en modevisning på Larmtorget, säger Simone Van der Weiden.

Runt 100 elever var med i paraden. De har blivit sminkade av eleverna som går stylistprogrammet på skolan.

– Vi valde att köra på ett Halloween-tema och det är kul att få till effekterna när man sminkas till en zombie. Det är inte lika kul att bara gå i en parad som vi är och dela ut lappar, säger Amanda Karlsson.

Hur länge hade ni själva överlevt i en zombieapokalyps? – Jag tror jag skulle klarat mig längst, jag hade inte haft några problem med att hugga ner några zombies. Du hade dött tidigt! Du är ganska kort och skulle få svårt att springa ifrån dem, skrattar Simone och pekar på Amanda.

– Inte alls! Eftersom jag är liten så kan jag gömma mig på många ställen, kontrar Amanda.

Se klippet från zombieparaden i spelaren högst upp i artikeln.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.