Laddar

TV+TEXT: Efter ett år i Stockholm – nu är Ebba oväntad stjärna

Se filmen som gör succé på sociala medier. "Kalmardialekten har putsats bort – men jag bräker på varje gång jag är hemma".

delningar

För exakt ett år sedan lämnade Ebba Söderberg tryggheten i Kalmar för Stockholm. Sedan ett par månader tillbaka driver hon och vännen Malin Strandsten en 7-Eleven-butik på Östermalm.

– Jag hade två kompisar som bodde i Stockholm så jag var ändå här uppe hela tiden. Då kände jag att det var dags för en förändring och flytta. Nu känner jag att det var helt rätt beslut, säger 22-åriga Söderberg, som är uppväxt i Ljungbyholm. 

När 7-Eleven i Sverige bestämde sig för att filma en reklamkampanj för sociala medier letade man efter en karismatisk franchisetagare. Valet föll på den nya smålänningen i butiken på Sturegatan.

– Vi hade ju haft lite kontakt med huvudkontoret så de hade väl mig färskt i minnet. Filmen är verkligen utåtriktad och de fick till en fin karaktär.

Så den stämmer överens med den verkliga Ebba? – Det tycker jag. De har lyckats, säger hon och skrattar. Jag är helt grön när det gäller att skådespela men lite teaterapa är jag. Det var inte svårt att tacka ja, jag är inte blyg.

I reklamfilmen, där Ebba ”cribbar” sin butik, visar hon bland annat upp hyllan med kex, chipsutbudet och kanelbullarna. Sedan den släpptes i fredags har över 110 000 visningar registrerats på Facebook.

– Det är jätteroligt och jag har fått jättemycket positiv respons. Butiken ligger i ett bostadsområde och många kunder har kommit ner och frågat om det är jag som är med i filmen och om det är denna butiken. Jag hoppas att jag får ut budskapet om att det här är ett roligt jobb som handlar om mycket mer än att bara stå i kassan.

Inom den närmaste framtiden kommer fler avsnitt med kalmariten Söderberg att publiceras i butikkedjans sociala kanaler.

– Nu när jag står i butiken och pratar med stockholmare har Kalmardialekten putsats bort – men jag bräker på varje gång jag är hemma, säger Söderberg och skrattar.

Se reklamfilmen i spelaren nedanför.

 

 

Relaterade artiklar