Laddar

U21-landslaget valde bort Kalmar

Ingen EM-uppladdning på Guldfågeln Arena. "Vill vara på ett ställe där många har hyfsat nära hem".

delningar

I juni spelar Sveriges U21-landslag, kanske med KFF-mittfältaren Melker Hallberg i laget, EM i Polen. Inför mästerskapet ska laget genomföra ett träningsläger och spela en landskamp mot Danmark. Kalmar var länge en av de tilltänkta städerna för uppladdningen men på onsdagen kom beskedet – U21-landslaget EM-laddar i Helsingborg.

– I det här fallet beror det på den sportsliga delen. Vi ligger på läger, ska spela en landskamp och efter det ska spelarna ha någon dag ledigt innan de åker på EM. Vi vill vara på ett ställe där många har hyfsat nära hem, säger Jörgen Larsson, evenemangschef på svenska fotbollförbundet.

– Dessutom befinner sig det danska laget i en liknande situation. De har läger i Helsingör och ett av deras ”krav” var att vi skulle spela i Danmark eller i närheten.

Under förra sommaren OS-laddade damlandslagetÖland och i Kalmar och det var även nära att herrlandslaget förlade sin EM-uppladdning här. Men enligt Larsson finns det ett stort problem med Kalmars geografiska position.

– Oftast när vi pratar om Kalmar är det logistiken som inte riktigt passar in. Det ligger för långt ifrån en internationell flygplats.

Sveriges U21-lag möter Danmark på Olympia den 10 juni. Sex dagar senare inleds U21-EM i Kielce med match mot England.

 

Relaterade artiklar