Laddar

Undersökning: Detta drömmer Kalmar läns kvinnor om i hemlighet

Skönhetsoperationer, karriärsbyten och otrohetsaffärer är saker som kvinnor i Kalmar län drömmer om i smyg.

delningar

I rapporten ”Svenska Drömbarometern” sammanställs vad svenska kvinnor har för önskningar och drömmar. Undersökningen har utförts på uppdrag av onlinecasinot garbo.com och cirka 1000 svenska kvinnor har svarat på vad de skulle vilja göra om pengar och tid inte var ett problem.

Oskar Mühlbach, Chief Ventures Officer på Garbo, var den som ville att undersökningen skulle genomföras.

– Det här väckte vår nyfikenhet: tänk att tillsammans med kunderna ta reda på och förstå de grundläggande drivkrafterna och drömmarna? Vi insåg snabbt att frågeställningen förmodligen skulle komma att engagera människor och bestämde oss därför omgående för att göra undersökningen tillsammans med professionella partners och att resultatet av den skulle vara helt öppen för vem som helst att läsa och hänvisa till, säger han i ett pressmeddelande.

Svaren som kom berörde bland annat skönhet, hälsa och karriären. Till exempel är det 18 procent av kvinnorna i Kalmar län som skulle vilja genomföra en skönhetsoperation, helst i utlandet så ingen annan får veta det. 48 procent uppger att de skulle vilja byta karriär om inte ekonomin var ett problem. 17 procent drömmer om en otrohetsaffär.

Eva Rusz är legitimerad psykolog och kognitiv psykoterapeut och hon kommenterar undersökningen i ett pressmeddelande.

– Kvinnors tankar om sig själva har förändrats. Vi har blivit mer självständiga, utforskande, äventyrliga och orädda. Vi kan realisera våra drömmar själva och har därför släppt tankarna på att man alltid måste vara två för att klara av nya världsomfattande projekt. Vi har blivit mer jägare än samlare. Den förstnämnda har i alla tider varit männens självpåtagna roll.