Laddar

Undersökning: Så mycket dricker européerna

Öl är den populäraste drycken i alla tillfrågade länder.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är undersökningsföretaget YouGov som har genomfört en undersökning i åtta europeiska länder, däribland Sverige, för att belysa alkoholkonsumtionen i länderna.

Enligt studien är det vanligast bland spanjorerna att dricka alkohol ofta – fyra av tio dricker alkohol flera gånger i veckan och av dem dricker 13% varje dag. När det gäller dagligt alkoholdrickande ligger även Italien och Frankrike högt med elva procent.

Bland de länderna som dricker minst återfinns Finland, Norge och Sverige – endast två procent av dem dricker alkohol varje dag och en stor andel, mellan 22 och 24 dricker mer sällan än en gång i månaden. Den här skillnaden beror sannolikt delvis på alkoholpriserna synen på alkohol när det gäller hälsa och välbefinnande. I Spanien anser mer än hälften att det finns potentiella hälsofördelar förknippade med alkoholkonsumtion. I övriga länder i undersökningen delar man inte det perspektivet. 

Öl är den mest populära alkoholhaltiga drycken i samtliga länder i undersökningen. I Danmark, Finland, Norge, Sverige och Spanien är vin den näst mest populära alkoholhaltiga drycken, medan drinkar hamnar på andra plats i Frankrike och Tyskland. I Italien är mousserande vin eller prosecco den näst mest populära drycken.

Foto: YouGov

Relaterade artiklar