Undersökning: Så mycket dricker européerna

Öl är den populäraste drycken i alla tillfrågade länder.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är undersökningsföretaget YouGov som har genomfört en undersökning i åtta europeiska länder, däribland Sverige, för att belysa alkoholkonsumtionen i länderna.

Enligt studien är det vanligast bland spanjorerna att dricka alkohol ofta – fyra av tio dricker alkohol flera gånger i veckan och av dem dricker 13% varje dag. När det gäller dagligt alkoholdrickande ligger även Italien och Frankrike högt med elva procent.

Bland de länderna som dricker minst återfinns Finland, Norge och Sverige – endast två procent av dem dricker alkohol varje dag och en stor andel, mellan 22 och 24 dricker mer sällan än en gång i månaden. Den här skillnaden beror sannolikt delvis på alkoholpriserna synen på alkohol när det gäller hälsa och välbefinnande. I Spanien anser mer än hälften att det finns potentiella hälsofördelar förknippade med alkoholkonsumtion. I övriga länder i undersökningen delar man inte det perspektivet. 

Öl är den mest populära alkoholhaltiga drycken i samtliga länder i undersökningen. I Danmark, Finland, Norge, Sverige och Spanien är vin den näst mest populära alkoholhaltiga drycken, medan drinkar hamnar på andra plats i Frankrike och Tyskland. I Italien är mousserande vin eller prosecco den näst mest populära drycken.

Foto: YouGov

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar