Ung man drog i handbromsen – misshandlade sin pappa på åker

22-åring döms för tolv olika brott.

delningar

Under sommaren 2017 blev relationen mellan en 22-årig man och hans familj allt sämre. Det gick så långt att pappan ansökte om kontaktförbud efter att sonen förstört lägenheten och hotat sin pappa med kniv. 22-åring bröt mot kontaktförbudet vid upprepade tillfällen kort efteråt.

Någon vecka senare träffades pappan och sonen för en lunch. När de åkte bil därifrån drog 22-åringen plötslig i handbromsen så bilen stannade. Därefter slog han till pappan och jagade ut honom från bilen.

Misshandeln med slag och sparkar fortsatte på en åker intill. Ett vittne såg vad som hände och larmade polisen. I förhör har 22-åringen uppgett att han mådde dåligt och på något sätt ville visa det för sin pappa. Han beskriver händelsen på åkern som "en märklig situation".

Polisen har uppgett att pappan verkade "livrädd" för sonen när de kom till platsen.

22-åringen döms även för ett flertal andra incidenter. Bland annat ska han ha hotat sjukhuspersonal när han var inlagt på sjukhus och sagt "jävla hora, jag ska slå ihjäl dig".

Han ska också ha misshandlat en frisör och kastat en cykel på honom, olovligen bott i och förstört en husvagn, stulit cyklar och smitit från en trafikolycka.

22-åringen döms även för att ha stulit en bil vid södercentrum. Han öppnade dörren till en parkerad bil, drog ut föraren och körde därifrån.

I förhör har 22-åringen erkänt samtliga brottspunkter mot honom. Påföljden blir fängelse i ett år och fyra månader samt totalt drygt 8 000 kronor i skadestånd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar