Ung politiker får nytt förtroendeuppdrag: "Viktigt verksamhetsår"

Alexander Franzén är glad över förtroendet och ser fram emot kommande uppdrag. Foto: Privat

Alexander Franzén är numera medlem i förbundsstyrelsen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

I februari var det dags för Grön Ungdom, Miljöpartiets ungdomsförbund, att ha sitt riksårsmöte. Detta hölls i Lund och ombud och medlemmar från hela landet samlades. En av dessa var Alexander Franzén. Han har varit politiskt aktiv sedan valet 2014.

– Att engagera mig politiskt var något som jag hade funderat på länge. Anledningen till att jag gick med var för att jag var förbannad på att Sverigedemokraterna blev så stora i valet 2014. Jag kände att jag behövde göra någonting, säger Alexander Franzén.

Sedan den dagen finns flera punkter på meritlistan, bland annat språkrör för Grön Ungdom i Kalmar län, vice ordförande för Miljöpartiet i Kalmar och ersättare i Kalmar kommunfullmäktige. Under riksårsmötet i Lund stod det även klart att han numera är en av elva medlemmar i Grön Ungdoms förbundsstyrelse.

– Det känns jätteroligt och hedrande att ha fått medlemmarnas förtroende. Det är ett viktigt verksamhetsår som vi har framför oss och jag kommer att jobba hårt för att driva igenom vår politik, menar han.

Franzén var nominerad av valberedningen. Praktiskt sett innebär den nya rollen att han kommer gå på möten minst en helg i månaden. Han kommer också att bli talesperson för ett politikerområde. Vilket område det är kommer att bestämmas om två veckor under det första mötet som hålls i Stockholm.

– Jag hoppas att jag får ansvarsområdet mänskliga rättigheter. Nu framöver ska jag sätta mig in i stadgar och regler. Detta är ett ideellt förtroendeuppdrag som jag kommer att ha utöver mitt vanliga jobb och när jag börjar plugga. Jag ser fram emot uppdraget, avslutar Alexander Franzén.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar