Unga entreprenörer har startat eget: "Otroligt utvecklande"

Albin Myrbäck och William Porsvi. - Foto: Carl Winsth

"Både läskigt men charmigt att allting hänger på oss själva nu".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

De två unga entreprenörerna Albin Myrbäck och William Porsvi känner varandra sedan länge. Vännerna har bland annat drivit en seglarskola, köpt och renoverat båtar för att sedan sälja dem – och sedan september driver de AW Hemsidor tillsammans.

19-åriga William Porsvi som bor i Smedby studerade teknik på Lars Kaggskolan medan 20-åriga Albin Myrbäck pluggade ekonomi på Stagneliusskolan. De båda brinner för såväl segling, entreprenörskap och såklart företagsidén – att bygga hemsidor.

– När vi började på seglarskolan så höll vi båda två på med varsin hemsida, sen lade vi ned det i några år och när vi bestämde oss för att vi skulle starta företag så kom vi på det att hemsidor, det är vi ganska bra på båda två, säger William med ett leende.

Den första tiden har varit oerhört expansiv och affärerna har tagit mer fart än vad Albin och William förväntade sig.

– Allt har verkligen varit skitkul och det har fungerat jättebra. Just nu är vi i en fas där vi försöker övergå till att arbeta med det på heltid inom snarast möjliga tid – och därmed ha möjlighet att expandera ännu mer, säger Albin.

De har i skrivande stund flera olika projekt på gång och det är onekligen spridda skurar. Bland annat håller de på med att bygga en hemsida till en camping som istället blir boendeuthyrning, dessutom arbetar de med en hemsida för en massageterapeut.

– Det är det som är så roligt, ena dagen ska vi kanske ta kort på karameller som vi ska lägga in i en hemsida och den andra dagen ska vi fixa en massageterapeuts hemsida. Och det är inte bara det tekniska, att få träffa folk inom olika branscher och områden i näringslivet är riktigt roligt, säger Myrbäck.

Men vad är det som gör att ni sticker ut?

– Det första är att vi inte är lata i den formen att vi väntar på kunder. Det är oftast vi som kontaktar kunden istället. Det är många tacksamma för. Det första vi säger till våra kunder är att vi har en plan för er – och den ser ut såhär. Vi lägger dessutom ofta upp en första hemsida helt gratis som vi kan visa upp.

– Och den andra saken är att vi, tvärtemot de flesta andra aktörer, inte har något serviceavtal. Det innebär att vi inte tar ut en månadsavgift för att driva hemsidan. Vi lär istället upp våra kunder att själva sköta hemsidan, det gör att många kunder själva kan sköta hemsidan – vilket alla tjänar på, säger Myrbäck.

Nu är tanken att båda ska kunna gå över till att arbeta heltid med AW Hemsidor efter nyår och visionen är att ha ett kontor i Kalmar i framtiden.

– Det känns väldigt kul och inspirerande, både läskigt men charmigt att allting hänger på oss själva nu, men vi har räknat på hur vi ska lösa det, säger Albin med ett leende.

Hur har det varit hittills att driva företag?

– Väldigt spännande. Det finns mycket nytt att lära sig och det är mycket ekonomi som vi hela tiden lär oss vilket varit spännande. Vi har fått bestämma över vår egna tid och det var lite det som var planen, säger William.

– Det är kul också att vi får göra allting själva. Vi får helt enkelt lära oss själva istället för att ta den enkla vägen får man göra det själv och undersöka och lära upp sig själv. Det är otroligt utvecklande att driva företag, fyller Albin i.

Men ni har aldrig känt att ni har tagit er vattnet över huvudet?

– Haha nej det kan jag inte påstå. Med tanke på hur bra allting har gått under denna korta tid och den drivkraften vi har, att vi har fått testa våra gränser hur mycket vi orkar och att vi känner att vi kan hålla det här tempot, så känns det mest spännande och roligt, menar Albin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

I samarbete med annonsör

Folkhögskolan för nya möjligheter

Högalids Folkhögskola är för många elever ett startskott till högre utbildning och nya yrkesmöjligheter.