Laddar

Ungt KFF tog säker seger mot division 1-klubben: ”Bra energi”

En 16-åring och en 17-åring i anfallet blev tungan på vågen för Kalmar FF när Oskarshamns AIK besegrades på Gasten. "Vi visar vilja och spelar med bra energi, säger KFF-tränaren Henrik Rydström.

delningar

Kalmar FF matchade ett ungt anfallspar i träningsmatchen mot division 1-laget Oskarshamns AIK hemma på Gasten. Edvin Crona, 16, och Calle Johansson, 17, utgjorde den offensiva spetsen från start och de tog verkligen vara på chansen. Svante Ingelsson och Johan Ramhorn gav KFF ledningen på en smart frispark i första halvlek. En ”kort” frispark på marken som Johan skarvade in med foten när alla väntade sig en inläggsfrispark och nick. Effektivt!

Och bara minuterna senare Edvin Crona hade en boll inne, men blev avvinkad för offside. Målet skulle dock komma kvarten senare när Crona assisterades fint av sin anfallspartner, Calle Johansson, fram till 2-0. KFF ökade sedan på till 3-0 genom Adel Ziarat innan halvtidsvilan.

– Vi gör en bra första halvlek och vi spelar med bra energi. Vi väger lite lätt gentemot Oskarshamn men vi kompenserar det med bra frenesi och god vilja, säger Henrik Rydström.

I andra halvlek spelade gästerna upp sig och lyckades även reducera genom före detta KFF-spelaren Christopher Christensson. Närmare än så kom dock inte gästerna – Filip Jägerbrink hade ett jätteläge för reducering – och U21-laget tog en förhållandevis säker seger i kylan på Gasten.

– Vi blir aningen naiva i andra och tappar mycket boll men jag tycker ändå att vi skärper till oss och vinner välförtjänt.

Vad har du att säga om Edvin Cronas prestation i sin första match från start?

– Han visar återigen mognad och han gör många bra saker ute på planen. Jag är mest imponerad över hans tajming och förmåga att komma rätt in i situationerna, säger Henrik Rydström.

Många starka insatser utöver firma Crona/Johansson. Som Robin Clason, Svante Ingelsson och Herman Hallberg. Kalmar FF:s talanger går mot ett mycket intressant år.

Träningsmatch, Gasten

Kalmar FF U21 – Oskarshamns AIK 3-1 (3-0) Målen, KFF: Johan Ramhorn, Edvin Crona, Adel Ziarat. OAIK: C. Christensson.

Relaterade artiklar