Unik prästgård till salu – för 1,5 miljoner: "Många nyfikna"

Foto: Fastighetsbyrån Kalmar

Villan på nästan 500 kvadratmeter har väckt ett enormt intresse.

delningar

Boställsvägen i Halltorp ligger en prästgård som erbjuder cirka 500 kvadratmeters boyta ute till försäljning. Priset är satt till 1,5 miljoner och den ägs för tillfället av Svenska Kyrkan. Under onsdagsförmiddagen hade prästgården fått över 14 500 klick på Hemnet och räknas därmed som den mest klickade bostaden i Kalmar kommun.

– Det är ett unikt boende som har mycket historia. Det är en spännande bostad som är till salu helt enkelt, säger Andreas Jonasson, ansvarig mäklare för fastigheten som ligger ute på Fastighetsbyrån.

Kan priset på 1,5 miljoner vara bidragande?

– Det kan det säkert vara. Det är ett utgångspris som utgår från en gammal värdering som gjordes för fyra år sen. Det är ju ett utgångsläge.

Över 14 500 klick på Hemnet är ett tydligt tecken på att folk är intresserade och det har märkts menar Jonasson.

– Vi har inte haft någon visning än, men det är många som har varit nyfikna kan man väl säga.

För Andreas är det inte första gången han säljer en liknande fastighet. Han har tidigare hjälpt kyrkan att ett sälja pastorat och en annan prästbostad. Men att förutse en köpare till prästgården är svårt.

– Det är en väldigt bred publik. Vanliga köpare av fastigheter brukar vara barnfamiljer till största del, eller familjer som håller på att bilda familj. Men i det här fallet så kan det vara allt möjligt. Hopslagna familjer, verksamheter eller som jag haft tidigare, några som ville förverkliga en dröm men barnen och barnbarnen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar