Laddar

Unik skräckserie från Kalmar kommer till Instagram

Vloggaren Elin kidnappas men lyckas filma hela händelseförloppet – det är grundplotten i den unika Instagramserien witness2k17. "Vad vi vet är det den första i sitt slag i Sverige".

delningar

Studenterna som läser Journalist och MedieproduktionLinnéuniversitetet fick i uppgift att utveckla ett nytt medieprojekt under kursen Projektproduktion och mediekonceptutveckling. Då valde Ayla Karlsson och hennes klasskompisar att producera en miniserie på Instagram.

– Vad vi vet så är det den första i sitt slag här i Sverige. Det finns en amerikansk sci-fi-serie som har lyckats väldigt bra och det var där idéen uppstod, säger Ayla.

Inspirationen har de tagit från filmer som The Blair With Project där karaktärerna själva håller i kameran och tittarna upplever att materialet kommer från en verklig händelse.

– Serien handlar om vloggaren Elin som blir kidnappad och som sedan själv filmar vad som händer. Det är verkligen en serie för de som gillar thrillers och skräck. Vi utgick från vad vi själv tycker är roligt att titta på. Nu är det också väldigt populärt med vloggare och youtubers så det känns som att vår handling ligger i tiden.

Instagramkontot där serien kommer att släppas heter witness2k17. Den är inspelad och håller just nu på att klippas ihop till sex stycken enminutersavsnitt som kommer att släppas dagarna efter varandra.

– Vi vet att vår målgrupp är vana vid formatet med korta klipp men att faktiskt lyckas berätta en bra historia på så kort tid har varit den största utmaningen, berättar Ayla.

Redan nu finns det en kuslig trailer ute men första avsnittet kommer att släppas någon gång under denna veckan.

– Våra lärare är nästan mer taggade över detta än vad vi själva är. Det bästa med serien är att man inte behöver vänta så länge på nästa avsnitt och att man kan kolla på ett samtidigt som man går till bussen. Det är en riktigt bra serie helt enkelt, avslutar Ayla.

Är man intresserad av att titta på serien så bör man följa witness2k17 på Instagram.

Produktionen:

Nora Fernstedt, Ayla Karlsson, Marcus Titus, Dženet Ališehović, Alva Andersdotter Persson, Filip Bolmgren & Victor Jerner

 

Relaterade artiklar