Unik Van Gogh-utställning till Kalmar slott: "Mer och mer kräsna"

Utställningen har setts i flera av världens storstäder– nu gör den Sverigepremiär och tar plats på Kalmar slott.

delningar

Under onsdagen presenterade slottschefen Mimmi Mannheimer tillsammans med Destination Kalmars vd Åke Andersson kommande års utställning på Kalmar slott. Mellan den 27:e maj och den 29:e september kommer Van Gogh Alive - The Experience att visas upp på Kalmar slott.

Utställningen har bland annat visast i Ankarra, Beijing och Dubai.

– Vi kan inte dippa som vi säger utan nu vill vi behålla nivån på utställningarna och det innehållet som är här för vi är mer och mer kräsna, säger Åke Andersson.

Utställningen kommer att vara i förbrända salen och det kommer att vara en digital konstupplevelse med musik och levande grafik som kommer att visas på väggarna och på uppbyggda väggar där allt från hans tidiga verk till dem sista kommer att visas, i en loop på 37 minuter.

– Det är en ganska meditativ upplevelse, det är både kraft men också stillsam musik och en upplevelse av att man sitter mitt i hans konstverk för det kommer att vara runtomkring en, från golv till väggar, säger Mimmi Mannheimer.

Pressbild.

I frökenrummen kommer det att vara en introduktion till Van Gogh och som alltid kommer man att försöka arbeta med barn och unga i skolverksamheten i hela september.

Det kommer att finnas guider för att berätta om konstnären Van Gogh och alla hans ungefär 3000 målningar som kommer att visas upp.

– Det är så roligt att man på olika sätt och olika teman kan hitta olika teman som passar slottet och det här är ett tema som ska upplevas än starkare. Här är det mer salen som lämpar sig för att visa de här projicerade konstverken och salen gör att det blir sån stark kraft av att visa bilderna, säger Mannheimer.

Utställningen ägs av Grande Exhibition och den invigdes 2011 och det är första gången som utställningen visas i Sverige. Utställningen kostar två miljoner och utöver det kommer Grande Exhibition att få provision per besökare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar