Laddar

Upp till bevis för inomhuskungarna

"Vi är ödmjuka inför uppgiften", säger storfavoriternas lagkapten.

delningar

De är titelförsvarare i IFK Kalmars klassiska turnering som avgörs under annandagen i Kalmar sportcenter. I sedvanlig ordning är Glömminge favoriter till slutsegern, men den här gången får man klara sig utan en hel fyra med tidigare stöttepelare.

Målvakten Pontus Stridh, Oscar Strindhag, Viktor Olofsson och Mathias Knutsson har samtliga lämnat sedan förra inomhussäsongen.

Det är tunga tapp? – Ja, visst är det så. Just målvaktsfrågan är det svåraste för oss, vilket den även är till utesäsongen. Men vi har en bred trupp och de flesta spelar inomhus, så jag tror att det kommer gå bra, säger lagkaptenen Johan Ljungström.

De senaste åren har ölänningarna dominerat stort under vintersäsongen.

– Många av oss har spelat länge ihop och tycker det är kul inomhus. Vi är ödmjuka inför uppgiften och alla tar det här hårda defensiva jobbet. Jag tror att det är hemligheten, säger ”Ljungis”.

Under säsongens första inomhusturnering i Rälla blev det respass redan i kvartsfinalen mot division 5-laget SSG.

– Vi var inte tillräckligt heta och ställde ut skorna bara. Sedan är det små marginaler inomhus och dödar man inte bollen i varje anfall kan det straffa sig bakåt.

I Annandagscupen ställs Glömminge mot Kalmar Södra, Färjestaden och Kalmar AIK.

– En tuff grupp. Färjestaden vann cupen i Rälla och får gå in som favoriter. Skönt att kunna lägga undan lite favoritskap för en gångs skull, haha. Sedan kan nog Kalmar AIK skramla ihop ett intressant inomhuslag med sina värvningar. Helt klart en svår lottning.

Någon målsättning? – Det är att vinna varje turnering vi ställer upp i. Det har det varit de senaste åren och det gäller nu också.

Det ryktas om att du inte har missat en enda inomhusträning på flera år? – Haha, jag tycker det är fantastiskt kul med inomhus. Jag kan utnyttja min fysik på ett annat sätt och gillar att spela på ett och två tillslag. Det är lite som en annan sport än den vanliga fotbollen och är ett roligt break från den.

ANNANDAGSCUPEN 2017: Grupp 1: Lindsdals IF, IFK Berga U, Nybro IF, Ängö BK. Grupp 2: Glömminge IF, Färjestadens GoIF, Kalmar AIK, Kalmar Södra IF.

 

Johan Ljungström Ålder: 32. Klubb: Glömminge IF. Moderklubb: Mörbylånga GoIF. Övriga klubbar: Färjestadens GoIF. Aktuell: Lagkapten i Glömminge IF som ska försöka försvara titeln i Annandagscupen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.