Laddar

Uppgifter: Nigerias ”van Persie” placeras i Kalmar FF

"Det är spännande tider nu med rykten hit och dit", säger sportchefen.

delningar

Kalmar FF har värvat in två spelare med meriter från spel i det nigerianska landslaget i Chima Akas och Gbenga Arokoyo. Nu rapporterar flera utländska medier att Kalmar FF är ute efter en tredje landslagsman från Nigeria. 22-årige anfallaren Gabriel Okechukwu har placerats i KFF, men att en värvning skulle vara på gång, dementerar sportchef Thomas Andersson Borstam.

– Det är spännande tider nu med rykten hit och dit, men det är väl så det ska vara nu, säger han till 24Kalmar.

Gabriel Okechukwu har gjort tolv landskamper och noterats för sex mål. För tillfället tillhör han Akwa United i den inhemska ligan. I hemlandet kallas han för Nigerias van Persie, tack vare sin spelstil som liknar den förre Arsenal– och Manchester United-stjärnan Robin van Persie.

Är det en spelare ni tittat på? – Nej, det är det inte.

Är ni nöjda med truppen ni har? – Känslan är att vi har fått till en bra dynamik med spelare vi värvat och gamla spelare. Vi har en bra mix av gammalt och ungt och flera spelare kan användas på flera olika positioner.

Kan det bli något mer på in-kontot? – Absolut är det så. Vi kommer säkert vara aktiva innan fönstret stänger både på in- och ut-sidan.

Vad söker ni främst? – En anfallare skulle jag säga. Vi känns väldigt starka både i backlinjen och på mittfältet. Men som sagt är det framför allt en offensiv spelare vi gärna skulle vilja få in.

Relaterade artiklar