Laddar

KLART: Rydström tillbaka i KFF:s tränarstab

"Det kommer bli livliga diskussioner", säger KFF-ikonen.

delningar

I början av veckan sparkades KFF-tränaren Peter Swärdh och Nanne Bergstrand presenterades som ny tränare för laget. Sedan dess har det ryktats om att även assisterande tränaren Jörgen Petersson kommer att lämna laget.

Enligt uppgifter till 24Kalmar ska det nu vara klart att Henrik Rydström, som i dagsläget tränar klubbens U19-lag, tar över rollen bredvid Bergstrand. Rydström hade rollen som assisterande tränare bredvid Peter Swärdh under förra säsongen men klev åt sidan i oktober. I en intervju med 24Kalmar beskrev sig Rydström då som ”Sveriges sämsta assisterande tränare”.

I samband med att Nanne Bergstrand presenterades som ny KFF-tränare i tisdags fick han just frågan hur han ser på ledarstaben runt omkring honom.

– Väldigt många av de här sitter med kontrakt så de rullar på helt enkelt. Om det är någon som känner som Peter – att man vill sluta, då får man ta det då. Annars är det många ledare kvar sedan jag var här förra gången, sa Nanne Bergstrand.

Senare på fredagseftermiddagen bekräftade Kalmar FF på sin hemsida att Henrik Rydström blir ny assisterande tränare. Även hjälptränaren Jens Nilsson kommer få en större roll i ledarstaben.

– Vi är nöjda med den nya konstellationen där Henrik och Nanne har en historia tillsammans och kan varandra väldigt väl, både på och utanför planen. Detta gör att vi får en kort startsträcka vilket blir en fördel i den situationen vi nu befinner oss i. Samtidigt har vi Jens Nilsson som kommer vara med och delta på fyra träningspass per vecka med a-laget, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Henrik Rydström:

– Det känns onekligen inspirerande att få ingå i en tränartrojka med Nanne Bergstrand och Jens Nilsson. Det kommer bli livliga diskussioner, men i slutändan kommer vi göra varandra bättre. Och spelarna. För det är just det som alltid är målet; hur kan vi hjälpa spelarna – och i förlängningen laget – att bli bättre?

Jörgen Petersson kommer i fortsättningen ansvara för föreningens U19-lag – den roll som Rydström tidigare hade.

– Efter en vår med svaga resultat och ojämna prestationer har klubben valt att byta tränare, ett beslut jag respekterar, säger Petersson.