Upphandling av superskolan avbryts: "Tuff tidsplan"

I kvarteret Telemarken planeras den nya Tallhagsskolan. - Foto: Pressbild

Nybyggnationerna försenas.

delningar

2015 började planeringen för en nya storskolan i Tallhagen. Det skulle bli en kommunal högstadieskola för 1000 elever i de lokaler som Linnéuniversitetet håller till i.

Planen var att skolan skulle tas i bruk 2020 och Vasaskolans rektor Andreas Hjortenkrans har blivit utsedd till rektor för "superskolan".

Förutom Tallhagsskolan innefattas byggplanerna av en utökning av Lindöskolan, ny särskola och ny träningsskola och ny förskola – allt samlat på kvarteret Telemarken.

På torsdagen meddelade Kalmar kommun att man har avbrutit upphandlingen och den tänkta skolstarten i Tallhagsskolan försenas med minst ett år

"Då endast ett anbud erhållits som dessutom är betydligt högre än förväntat väljer KIFAB att avbryta upphandlingen på grund av bristande konkurrens. KIFAB:s bedömning är att det rådande konjunkturläget i kombination med en tuff tidsplan är sannolika orsaker till den uteblivna konkurrenssituationen", skriver man i ett pressmeddelande.

I nuläget har två ombyggnationer av förskolan hunnit inledas. Dessa påverkas inte av den avbrutna upphandlingen.

Man ska nu göra om underlaget och dela in det i tre olika delar, för att på så sätt locka fler företag.

"Då en avmattning av byggkonjunkturen kan skönjas i ett längre perspektiv räknar KIFAB med ett klart rimligare utfall om en ny upphandling görs med en mer generös tidplan för genomförandet".

Den avbrutna upphandlingen innebär att elever på särskolan på Tullbroskolan och elever på Kalmarsundsskolan, Lindöskolan och Vasaskolan får gå kvar i sina nuvarande skolor i ytterligare ett år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar