Laddar

Uppmaningen: Förvandla januari till ”Veganuari”

Djurens Rätt vill påverka svenska folket.

delningar

2014 startades kampanjen Veganuary i Storbrittanien. Sedan dess har den enligt uppgift fått mer än 100 000 personer runt om i världen att prova veganskt under en månad.

Nu tar Djurens Rätt idén till Sverige under namnet Veganuari.

Kampanjen finns tillgänglig för alla som vill inleda det nya året grönare. Genom att anta utmaningen får de som deltar veckomenyer, erbjudanden och inspiration direkt till sin inkorg under hela januari månad.

– Många är öppna för förändring i samband med ett nytt år. Veganuari är ett utmärkt tillfälle för alla som funderat på att prova veganskt att göra slag i saken, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt.

Organisationen menar att det vi väljer att lägga på tallriken är ett av de mest betydelsefulla valen vi kan göra, både när det gäller djurhantering och klimatfrågan. I dag väljer upp mot var tionde svensk vego och intresset för att välja vego har ökat kraftigt de senaste åren.

– Genom att välja veganskt räddar varje människa tusentals individer. Den veganska maten är dessutom hälsosam, näringsriktig, variationsrik och smakar gott. Gör som tusentals andra, anta utmaningen, säger Camilla Björkbom.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.