Laddar

Uppskattad julföreställning bjuder på julklappar

John Kluges julföreställning Änglaljus återvänder till Kalmar och bjuder på lysande stjärnor och stämningsfull musik.

delningar

För 24:e året i rad beger sig John Kluge ut på vägarna med sin julturné Änglaljus.

– Det är ett skötebarn som blivit vuxet. Man har fått slipa på den över åren men största delen ska alltid vara densamma. Vi har följt traditionen över alla dessa år. Det ska vara precis som en julotta fast på kvällen där vi sjunger in julen och erbjuder en show utan många nya intryck. Istället ska hjärnan få slappna av och bara njuta, säger John Kluge.

Den 5 december kommer Änglaljus till Kalmarsalen, det är ett av få stopp där föreställningen inte ges i en kyrka.

– Det kräver lite extra utsmyckning. Vi kommer att vara i Glasveranda och den har ju fönster ut mot vattnet så det blir ju lite ”gläns över sjö och strand”. Förhoppningsvis har det kommit snö så att vi får se den yra där ute.

Föreställningen bjuder på julklappar i form av tre gästartister. På piano och som kapellmästare finns Carina E Nilsson, en av de mest anlitade pianisterna i Sverige. Under kvällen kommer man även att få njuta av Sonja Aldéns mjuka stämma och vackert fiolspel av Linda Lampenius.

– Elegans är en del av konceptet och de är alla tre mycket förtjusande damer som trollbinder sin publik. Här i Kalmar kommer även Räpplinge-Högsrums kyrkokör vilket känns extra roligt eftersom jag har släkt både på Öland och fastlandet.

Det kommer även att bli en mindre överraskning för Kalmarpubliken.

– Vi kommer att ha en mjuk julklapp som inte är så märkvärdig. Ibland upplever man något som man känner sig tacksam och lycklig över och så får man ett överskott av känslor. Det är inte alla som har någon att dela de känslorna med, den möjligheten vill vi erbjuda.

Vilken är din egna favorit bland jullåtarna? – Att lyssna på så är det en version av Stilla natt där Ivan Rebroff sjunger den med katedralaukustik. Min pappa satte på den när jag var yngre och den är en av inspirationskällorna till denna kvällen. Min favorit att sjunga är nog O helga natt, den sätter sin prick på i:et, avslutar Johan Kluge.

Relaterade artiklar