Ur depressionen växte hennes unika stil fram

Kalmarbon Maria Larsson delar med sig av sin alldeles säregna konst på sitt Instagramkonto.

delningar

Vi på 24Kalmar slår oss ned vid ett fikabord med en varm kopp kaffe till hands. Samtidigt breds flertalet blyertsteckningar ut över bordet som Kalmarbon Maria Larsson har plockat fram ur sitt stora ritblock.

Hennes intresse för att teckna började redan som väldigt liten, och under de senaste 10-11 åren har självlärda Maria arbetat på sin unika stil som hon tecknar med blyertsstift. Hennes verk delar hon sedan med sig av på sitt Instagramkonto.

– Jag har oftast inte någon idé eller någon tanke på vad jag ska teckna, utan det bara kommer av sig självt när jag sätter mig ner, säger Maria Larsson.

När hon tecknar använder hon sig oftast av en vanlig stiftpenna, gärna med 0.2mm stift, eftersom det låter henne teckna minimalt och detaljerat. Utöver det använder hon bläck samt akvarell.

Hur skulle du beskriva din egna stil?

– Det är väldigt svårt att förklara stilen eftersom den är väldigt personlig. Men man kan säga att jag hittade den genom en depression jag befann mig i för några år sedan.

I början av 2011 flyttade Maria sedan till Japan för att studerade japanska på en språkskola i Tokyo. Och efter två år av studier i huvudstaden, 2011 och 2014, kan hon idag tala språket flytande.

På grund av studierna blev det också en liten paus i tecknandet under de åren som hon bodde i "Soluppgångens land". Men när hon sedan återvände till Sverige 2015 återupptog hon då sitt tecknande. Och sedan 2017 har hon delat med sig av sina skapelser på sitt Instagramkonto.

– Tiden i Japan har till en stor del inspirerat mig i mitt tecknande, men jag inspireras av allt egentligen. Exempelvis inspireras jag av språk, kulturer, mytologiska väsen, folktro, äldre platser och byggnader, arkeologiska fynd och antika föremål och konst. Men också saker som mat och dryck kan inspirera mig. Ibland även mig själv.

Skulle du någonsin kunna få för dig att sluta helt med tecknandet?

– Jag kommer alltid att fortsätta teckna oavsett om det syns på sociala medier eller inte, det är en del av mitt liv, en vana eller något jag gör helt enkelt, avslutar Maria.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar