Laddar

Urkraft – för sport och vardaglig hälsa

En nytt träningsorganisation kommer öppna lokal i Kalmar i början av augusti. Tanken är att rikta in sig mot alla sorters människor som vill få en friskare vardag.

delningar

I början av augusti kommer en ny träningsorganisation finnas tillgänglig i Kalmar. Namnet är Urkraft. Det är akademikerna och träningsentusiasterna Simon ”Tjappe” Gustafsson och Petter Månsson som står bakom idén. Tanken är att den som känner ett behov av en mer hälsosam vardag kan komma till dem, vare sig det gäller att bli bättre på sport eller vardagliga fysiska aktiviteter, som att bära kassar från mataffären.

Urkraft kommer finnas till i en 200 kvadratmeter stor lokal på Wismarsvägen 12, ute på Berga industriområde.

Idén kom till under studierna för Tjappe Gustafsson. Suget fanns efter en egen lokal, med ett brett utbud av träning för alla möjliga människor. Siffror kollades, och det visade sig att en lokal för funktionell träning är genomförbart. Han frågade Petter Månsson om intresset fanns, vilket det gjorde. Sen påbörjades arbetet.

– Vi riktar in oss på lite vem som helst. Det är tråkigt att höra när någon säger att något inte är för dem. Det är så brett och anpassningsbart som det är för att det ska passa för alla  åldrar, säger Tjappe Gustafsson.

Grundarna hoppas på att kunna öppna Urkraft i början på augusti, men det ska snickras, byggas och läggas in lite beställningsvaror. Allt handlar om leveranser just nu.

– Vi hoppas på att komma igång, nu efter sommaren när folk vill bli lite fina i kroppen, säger Tjappe Gustafsson.