Uträknade av många – men IFK Berga tror på det: "All-in"

Marcus Mårtensson och hans IFK Berga har en tuff nöt att knäcka om de vill avancera till nästa kvalrunda. - Foto: Carl Winsth

IFK Berga måste stå för en mäktig prestation om de ska nå nästa kvalspel.

delningar

Efter 4-1-förlusten borta mot Halmia förra helgen har IFK Berga en brant uppförsbacke framför sig om man vill ta sig till nästa kvalrunda. Där möter man i så fall det lag i division 1 som kommer på negativ kvalplats. Men om det är någonting Berga kan så är det att slå ur underläge då laget har varit uträknat flera gånger.

– Det har blivit lite så. Det är ingen som har riktigt trott på oss förutom vi själva, så vi får gilla läget inför matchen. Det är klart att det var en jobbig match i Halmstad, men nu är det som det är och det är bara att gå för det, säger forwarden Marcus Mårtensson.

I vägen för IFK Bergas drömmar om ytterligare kvalspel står FC Trollhättan som slog Halmia med 3-0 i den första omgången och för Berga handlar det om att vinna med minst fyra mål.

– Det finns ingenting att hålla på. Lite så är det ju. Vinner vi inte med fyra mål så är det årets sista match.

Hur mycket vet du om Trollhättan?

– Inte överdrivet mycket Tommy håller det kort och professionellt. Vi har bara fått reda på de viktigaste punkterna. Sen vet man ju inte hur de spelar imorgon. Men det är ett kompakt lag och stabila defensivt.

Kan det vara mentalt skönt att veta att ni har varit uträknade många gånger i år, fast lyckats lösa det?

– Lite så är det. Vi tror på det så in i helvete. Så är det ju. Man tror att det ska leva så det ska bli jätteintressant. Det lär bli all-in, fast disciplinerat. Det är plattan i mattan som gäller, men fortfarande organiserat.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar