Utsläpp vid City Gross: "Räddningstjänst där som sanerar"

En personbil förmodades ha läckt ut nästan 60 liter diesel vid Hansa City – men det visade sig inte vara så omfattande som man befarat.

delningar

Vid 11.47 kom ett larm om ett utsläpp av farligt ämne i Kalmar. Ämnet ska ha släppts ut vid City Gross parkering.

Polisen har endast knapphändig information om händelsen.

– Det handlar om ett större dieselspill från personbil och det är endast räddningstjänst där som sanerar, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisens räddningscentral region Syd.

12.20 informerar Trygghets- och larmcentralen om att det ska röra sig om en personbil vars tank har läckt. Detta ska ha skett från en av rondellerna på väg in på City Gross-parkering vid en asfaltsränna.

– Det handlar om uppskattningsvis 50 till 60 liter diesel, och bilen var förmodligen nytankad. Vi är kvar där. Det tar en stund innan man kan städa upp, säger Tony Nilsson, larmoperatör hos Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

– Vi försöker hälla ut absol som ska absorbera vätskan. Vi har meddelat Kalmar Vatten så att de är medvetna om att det finns risk att det går ner i dagvattenbrunn. Det är säkert trångt på platsen men de har inte stängt av vägar, informerar han.

Läckan visade sig trots det inte vara så omfattande som man från början misstänkt.

- Det var ett mindre dieselläckage från en personbil. Det ser alltid mer ut när det blir blött på marken, sa en person från räddningstjänsten innan de lämnade platsen strax före 12.30.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar