Laddar

Valde IFK Berga framför Kalmar FF: ”Det känns perfekt”

Gustav Eriksson Söderström är klar för IFK Berga. "Jag vill spela riktig fotboll".

delningar

Under måndagsförmiddagen blev det klart att IFK Berga kunde knyta åt sig 18-årige Gustav Eriksson Söderström från Kalmar FF.

– Det är en spelare med mycket fart och bra teknik som kan spela både som forward och till vänster i mittfältet. Han är ung och har väldigt hög potential, säger IFK Bergas sportchef, Daniel Afsah om det senaste nyförvärvet.

IFK Berga har redan förstärkt med flera offensiva pjäser, Juan Gomez, Victor Nilsson och Kami Eliassi är tre. Dessutom är Marcus Mårtensson tillbaka efter sin knäskada som höll honom borta förra säsongen.

– Det är i de offensiva delarna av spelet som vi har velat förändra så det är inte så konstigt. Men nu blir det troligen inte mer nyförvärv i offensiven, säger Afsah.

Eriksson Söderström är från början från Möre BK men har under de senaste fem åren tillhört Kalmar FF, dessutom har han ett par landskamper på meritlistan. Förra säsongen hade han just Ola Petersson som tränare.

– Jag gillar Ola som tränare, han är duktig på att se alla spelare och det känns som att man kan prata om vad som helst med honom, säger Gustav Eriksson Söderström.

Påverkade det dig att Ola var i Berga?  – Ja lite. Men huvudanledningen är att jag vill spela riktig fotboll. Och då menar jag seniorfotboll. Jag tror att det är rätt för min utveckling, säger han.

IFK Berga har blivit lite av Kalmar FF:s farmarlag. Mängder med spelare har sitt förflutna i Kalmar FF.

– Jag har spelat med många i tipselit och det känns som att vi är ett riktigt gött gäng. Från första gången jag satte min fot i omklädningsrummet har det känts perfekt – man känner sig välkommen direkt.

Vad har du för mål med säsongen?  – Jag vill etablera mig i startelvan och ta alla chanser jag får. Förhoppningsvis blir det lite poäng också.

 

Relaterade artiklar