Laddar

Våldtäkt i Kalmarsundsparken filmades – gärningsmannen dömd

Tjejen var mycket berusad när våldtäkten genomfördes. "Har befunnit sig i en särskild utsatt situation".

delningar

I våras åkte en 16-årig kille till Kalmar för att träffa en tjej. Kvällen slutade med att han våldtog henne i Kalmarsundsparken samtidigt som han filmade övergreppet.

I domen från tingsrätten i Kalmar framgår att de båda träffades på sociala medier. Efter att under en längre tid ha chattat med varandra bestämde de sig för att träffas i Kalmar.

När killen sent på kvällen anlände var tjejen mycket berusad. Senare på natten åkte de båda till Kalmarsundsparken där han tvingade henne till samlag. Gärningsmannen filmade själv våldtäkten och tog även en del bilder. I filmerna hörs tjejen tydligt säga ”Nej sluta, jag vill inte”. Efter våldtäkten har bilderna och filmerna inte spridits vidare.

I förhör har tjejen uppgett att hon under kvällens gång har spytt vid flera tillfällen och haft svårt att gå på grund av berusning. Dagen efter mindes hon bara fragment av vad som hänt och trodde att hon inbillat sig. Det var först i förhör med polisen som hon fick reda på vad som hade hänt och att det fanns bilder och filmer av våldtäkten.

Tingsrätten i Kalmar skriver i domen att offret ”har befunnit sig i en särskild utsatt situation” vid brottstillfället. Den 16-årige killen döms, på grund av sin låga ålder, till ungdomsvård och 85 timmars ungdomstjänst. Han ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till offret.

Relaterade artiklar