Välfärdspolitik viktig vid förstamajtal: "Höj lönerna"

Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande i LO. - Foto: Tilda Eriksson

LO:s ordförande hade ett tydligt budskap till publiken.

delningar

Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande i LO, var en av talarna under arbetarrörelsens högtidsdag.

– Det är något särskilt med att fira första maj i Kalmar. Ni är ju verkligen den gamla arbetarstaden som kom tillbaka. I 25 år har socialdemokraterna varit vid makten i Kalmar. Kalmar växer så det knakar med en optimism och framtidstro om att göra bättre saker, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

I sitt tal påpekade även Karl-Petter att han var orolig över januariavtalet.

– Vi är oroliga över delar av det som står i januariavtalet och framför allt det som handlar om arbetsrätt. Arbetsrätt är spelregler på vår arbetsmarknad där vi är med och förhandlar om vad som ska ske när man får en uppsägning eller när man behöver göra en förändring i en verksamhet. Nu säger en lagstiftning att arbetsgivaren ska kunna välja och göra som dem vill vid uppsägning. Det skulle ju ändra hela balansen på svensk arbetsmarknad och jag lovar er att det kommer vi från facket aldrig någonsin att acceptera, säger Karl-Petter.

Karl-Petter riktade också ett budskap till den socialdemokratiska regeringen om att de ska bjuda in Centern och Liberalerna till en välfärdspakt.

– Vi behöver satsa på välfärden och inte sänka skatten för de rika. Satsa på att höja lönen för de arbetare som jobbar inom välfärden, säger Karl-Petter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar