Laddar

Välkänd komiker uppträder i Kalmar

Han har setts och hörts i radio och tv – i höst kommer Jesper Rönndahl till Kalmar med sin föreställning "Senaste nytt".

delningar

Den 37-årige skåningen Jesper Rönndahl är ett välkänt namn i branschen och han har bland annat medverkat i Pang Prego (P3), Institutet (P3), Extra Extra! (TV3) och På Spåret (SVT), där han vann både 2015 och 2016 tillsammans med Elisabeth Höglund.

”Senaste nytt” beskrivs som en ”visuell, tempofylld och härligt nördig show om sånt du mycket väl kan ha missat på sistone”.

Det kan handla om allt ifrån dinosaurier och rymden till glutenallergi. Sådant som Rönndahl menar är intressant men ”aldrig kommer med i de vanliga nyheterna”.

– Sedan vi lade ner Institutet har jag gått och nästan kokat över med skämt om sånt som folk i allmänhet inte orkar ta reda på, men det där tar jag gladeligen på mig, säger Jesper Rönndahl.

Den 17 november kommer showen till Kalmarsalen.

På Rönndahls meritlista finns bland annat Stora radiopriset för Årets folkbildare samt Årets underhållning. Han blev även nominerad till Årets manliga komiker 2015 och har varit sommarpratare i P1.

Relaterade artiklar