Laddar

Vändningen: Nedbrunna butiken byggs upp igen: ”Nu kör vi!”

Trots alla turer och konflikter med försäkringsbolaget – då kan den nya butiken stå klar.

delningar

Det var i slutet av september som Ica Trossen i Sandvik på Öland brann ner till grunden. Branden startade i en lastbil som stod parkerad intill affären och elden spred sig snabbt till butikens fasad.

Därefter har turerna varit många och pendlat fram och tillbaka om en ny butik ska byggas upp eller inte. Först lokaliserades en plats där den nya butiken var tänkt att stå. Då kom bakslaget. Försäkringsbolagets kalkyl var på tok för dålig, ansåg ägarna Tomas och Yvonne LInd – och affären riskerade att inte bli återuppbyggd.

”Vill med detta meddela att står försäkringsbolaget fast vid den första kalkylen så har vi tyvärr ingen möjlighet att bygga upp en ny butik. Vi måste trots all kunna räkna hem det rent ekonomiskt. Vi hoppas nu av hela våra hjärtan att försäkringsbolaget inser att vi är deras kunder och justerar kalkylen”, skrev de på Trossens Facebooksida för en vecka sedan.

På måndagen lämnade butiksägarna det glädjande beskedet – det blir en ny affär – trots allt.

”Nu har vi bestämt oss!! Vi kör!! Vi har fortfarande inte försäkringsbolaget med oss tyvärr. Men nu måste vi ta ett beslut, vi tar nu en väldigt stor risk, men vi brinner såå för detta att vi måste köra!!! Tack snälla för allt stöd! Det har verkligen gjort att vi orkat kämpa och orkar kämpa vidare. Och det bästa stödet vi kan få är att ni kommer tillbaka till oss och handlar när butiken står klar! NU KÖR VI!!”, skriver de på Facebook.

Enligt uppgifter till tidningen Ölandsbladet siktar man på att öppna upp affären innan midsommar.

Relaterade artiklar