Laddar

Vändningen: ”Papi” erbjuds fast tjänst

På onsdagsmorgonen kom den oväntade vändningen – Shemsi Brahimi blir kvar i Kalmar kommun.

delningar

Den omtyckta ungdomsledaren Shemsi Brahimi, eller ”Papi”, som han kallas, berättade under tisdagen att han sagt upp sig från Kalmar kommun, då hans projektanställning inte skulle gå över till en fast sådan.

– Jag kommer inte fortsätta om jag inte får fast anställning, Jag måste tänka på min familj, sa Brahimi till 24Kalmar.se i tisdags.

Enligt kommunens representanter var det omöjligt att erbjuda ”Papi” en fast tjänst, då man precis varslat 40 personer inom socialförvaltningen.

På onsdagsmorgonen kom en oväntad vändning. Mitt i P4 Kalmars sändning lovade Roger Holmberg (S), ordförande i socialnämnden, att ”Papi” ska erbjudas en fast tjänst.

– Shemsi kommer få en fast anställning och vi kommer ha en diskussion med honom på fredag så vi kan lösa det här ganska snabbt så han kan fortsätta jobba, för han gör en viktig insats för Kalmar kommun, säger han till P4 Kalmar.

Det var en lycklig ”Papi” som tog emot beskedet.

– En fantastisk nyhet på morgonen, jag är så glad. Jag har tänkt göra som alla andra familjer, att kanske köpa en lägenhet, säger Shemsi Brahimi till P4 Kalmar.

Under åren som anställd har ”Papi” arbetat fem kvällar och ofta helgdagar i veckan. Verksamheten har utökats och innefattar nu även träffar i Oxhagen och Smedby. Sammanlagt besöks Brahimis träningsgrupper av cirka 600 barn och ungdomar.

På Idrottsgalan i Globen för 1,5 år sedan tilldelades han Swedbanks idrottsstipendium för sitt arbete.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.