Laddar

Vännerna från Aleppo öppnar restaurang på Kvarnholmen

De säger "hej då" till Arbetsförmedlingen och öppnar restaurang. "Jag ville ha något eget", säger Mahmud Abdullah.

delningar

I förra veckan tog Mahmud Abdullah, 24, och Tarik Muhamad, 27, över pizzerian Fontana di Trevis lokaler i Ströget i centrala Kalmar. När 24Kalmar besöker matstället väntar killarna på den nya skylten och menyn som beställts och som snart kommer vara på plats.

– Jag hade jobb från Kalmar kommun i sex månader men valde i stället att öppna restaurang. Jag ville ha något eget, säger Abdullah, som fram tills nyligen var inskriven på Arbetsförmedlingens etableringsprogram för nyanlända.

– Jag ville inte bara sitta hemma och vänta, det är inte bra. Jag ville jobba. När jag jobbar mår jag bättre.

Den nya restaurangen heter Sinbad och erbjuder förutom pizza, även syriska maträtter som shawarma. Nästa vecka startar man med hemkörning.

– Jag är från Aleppo. I Syrien hade jag och min pappa en restaurang som jag jobbade på i sex år. Det är många svenskar som verkar gilla syrisk mat, säger Abdullah.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.